diplomeringslogo_webb

Diplomerad uppfödare i SVERAK sedan 2009.

Kontakta mig

Har du frågor eller bara vill komma i kontakt med mig kan du skicka ett mail från formuläret nedan.

If you want to get in contact with us, feel free to use the form below.
   

 

Kontakt: Maria Brandin, Tel: 0704-82 25 06, Mail: mariamoresragdoll@gmail.com

 

Beautiful Pearl Gisella

BLH ny 21 33, Svartgolden agouti colourpoint

Född: 2016-11-06

Mor: CH Sweet Fun Lily Chérie, BLH ay 21 33

Far: IC Beautiful Pearl Amigo, BLH ny 11

Uppfödare: Anita van Rooy, Beautiful Pearl

Stamtavla

HCM, HD ua

PKD neg

Gisella, vilken dröm hon är... Så vacker att se på så man får ont i ögonen och med en otroligt stark typ. Jag kom i kontakt med Anita samma år som Måns Zelmerlöv vann melodifestivalen och kände med en gång att detta var en härlig person. Ibland är det nästan viktigare att klicka med uppfödare än med katt. Väntan på den perfekta kattflickan till mitt katteri har varit lång och när det till sist blev Gisella var jag överlycklig. Jag var på besök hos Anita i november 2016 och känslan av att ha träffat henne och fått ta del av hennes gästfrihet och se hennes helt underbara katter var helt enorm. Jag hade den stora lyckan att få min lilla prinsessa direktlevererad till dörren av Anita och hennes man Ludo. Helt otroligt.   Anita är en av mina bästa och närmaste vänner även om hon inte bor geografiskt nära mig och jag är så oerhört tacksam att jag fått ta del av hennes avelsarbete.

Gisella är en lite försiktig dam som inte kastar sig i knät på en men när hon får sin egentid med oss människor finns det inget mysigare än att se hur hon älskar sin stund i solen, hon vet knappt till sig hur hon ska få ut mesta möjliga mys. Otroligt vänlig i sin natur, härlig substans i kroppen med en perfekt kombination av storlek, kompakthet och en underbar bredd. Hennes utveckling är bara WOW! Fantastisk i sin typ, i pälskvalitet och med helt rätt brittegenskaper.

Gisella är världens bästa mamma och hon älskar att pyssla om sina små, då mår hon som bäst. Hon har gett oss fantastiskt fina bebisar. Vi planerar att låta henne få gå i pension under senare delen av 2021. Gisella är väldigt ranglåg i vår flock och skulle behöva hitta ett nytt hem tillsammans med sin syster Gwenny, en kastrerad hankatt eller alldeles själv. 

Thank you som much Anita, both you and my Beautiful Pearls are my big loves

170918

Galleri

 

Beautiful Pearl Gwenny

BLH ay 11, Blågolden tippad

Född: 2016-11-06

Mor: CH Sweet Fun Lily Chérie, BLH ay 21 33

Far: IC Beautiful Pearl Amigo, BLH ny 11

Uppfödare: Anita van Rooy, Beautiful Pearl

Stamtavla

HCM, HD ua

PKD neg

Gwenny är, precis som Gisella, en riktig drömkatt. Stark i sin typ, bra storlek och ett underbart temperament. Gwenny är precis som Grace, en "på-köpet-katt", som inte var planerad ifrån början men som blev en trevlig överraskning. Jag har träffat Gwennys storebror Choupette, som har samma föräldrar, och är helt bedårad av hans färg och hans enormt gröna ögon. Han har perfekt brittstorlek och en typ som man bara drömmer om. Gwenny är en liten mini-Choupette och jag är så spänd över att se hur hon kommer att utvecklas. Blå golden shaded är fortfarande ganska ovanliga så jag är så stolt över att få ta del av henne och hennes stamtavla i min framtida avel.

Gwenny är en framåt tjej som håller sig framme och gärna smyger omkring runt benen och fötterna och spinner så fort man tittar på henne. Hon är ett riktigt busfrö men på ett charmigt brittsätt. Den här tösen har verkligen stulit mitt hjärta på alla sätt. Jag älskar verkligen hur hon utvecklas, stora kraftiga tassar och härligt cobby i sin typ. Hennes päls är fantastiskt lättskött och tovar nästan aldrig, hennes tipping är jämn och fin, precis som den ska vara och hela hennes uppenbarelse är så "britt" .

Gwenny är en fantastisk mamma som njuter av sina älskade små bebisar, hon har gett oss fantastiskt vackra och rastypiska långhårsbritter. Om livet som en i mängden i ett mindre katteri tycker hon inte. Hon trivs allra bäst när hon får egentid med sin matte, då är det ingen hejd på hur mycket kärlek och gos hon kräver, hon är en helt fantastisk och tillgiven katt. Vi skulle vilja att hon hittar ett eget hem tillsammans med sin syster Gisella någon gång i slutet av 2021 när alla kattungar flyttat och kastrering och besiktning är klar. 

Thank you Anita, she is a dream in every way  !

Gwenny

Galleri

 

 

GIC S*Mariamores L'Îsle de rêves, "Lill"

RAG a, Blåmaskad Coulourpoint

Född: 2017-01-28

Mor: S*Frändetassens KaTitzi, RAG a 04

Far: Starring Vallaton, RAG n

Uppfödare: Egen uppfödning

Stamtavla

Lill är född hemma hos oss i KaTitzis sista kull och jag kunde bara inte släppa henne, trots att varken blått eller colourpoint tillhör favoritfärgen eller favoritmönstret, men på något sätt så klev hon rätt in i hjärtat och då kan man inte bara släppa taget, det finns alltid plats för en till och gärna en med mitt egna stamnamn.

Hon är född i Ö-kullen och hennes namn betyder drömmarnas ö på franska, hur många tjejnamn finns det på Ö liksom?

Lill för mig är en perfekt ragdoll. Stor, tung, muskulös, lång kropp och rätt proportioner i allt. Hon har superstark profil och haka som kompletteras med hennes kraftiga kinder och hennes ögonfärg är intensivt blå.

Lill har haft en kull på sex bebisar hemma hos oss, alla helt underbara och ljuvliga. Just nu har hon två små bebisar som hon är en exemplarisk mamma till. Lill är egentligen min "lyxkatt" som jag tänkt dra runt på utställning (för hon kan faktiskt uppföra sig riktigt respektabelt på sådana tillställningar) och bara ha kvar som min myskatt.

2 år

Galleri

Utställningsmeriter

3 x CAC= Champion

3 x CACIB = Internationell Champion

7 x CAGCIB = Grand International Champion

5 x CACS

4 x Bäst i variant, BIV

3 x Nom

 

 

S*Mariamores Bianca Gullefluff

BLH ny 11 , Svartgolden tippad

Född: 2020-04-20

Mor: IC Dutchess Breath of Life

Far: Narcisio Diamond Dust*PL

Uppfödare: Jag själv, Maria Brandin

Stamtavla

Bianca, mitt älskade lilla Gullefluff  . Äntligen kom det en svart goldentjej till matte. En svartgolden som bär både dilution och colourpoint och som har ett helt underbart temperament. Lite snyggare än mamma och lite snyggare än pappa, en riktg dröm. En sådan här supersocial och jättevacker tjej kan man inte sälja, en sådan måste man behålla. Jag tror mycket på denna tjejen för att bära vidare S*Mariamores i framtiden.

7,5 månader

Biancas egna galleri

 

 

S*White Treasure's Black Pearl

BLH ns 21 33, Svartsilver agouti colourpoint

Född: 2020-07-15

Mor: Magic Box' Gabriela

Far: S*White Treasure's Xpecial Xurprice

Uppfödare: Annika Johnsson, S*White Treasure's

Stamtavla

Lilla Pärlan, eller Signe som vi kallar henne här hemma, är ett älskart barnbarn till S*Mariamores Anastacia Steele som var en av de förstabritterna som såldes vidare till avel. Tack Annika för att du förvaltat linjerna så väl och finslipat denna lilla Pärla till oss.

Signe är en liten prinsessa som tog hela hemmet med storm när hon flyttade in, svansen í vädret och mycket att berätta. Älskad av alla katterna här hemma och särskilt av min ragdoll Lill som tror det är hennes barn.

Jag hoppas mycket på Signe i framtiden och vet att hon kommer bli en fantastisk liten dam. Hon bär golden och det är också spännande att ha i stamtavlan.

7 månader

Galleri

 

S*Mariamores Constanzia di Corleone

BLH ay 11 , Blågolden tippad

Född: 2021-02-16

Mor: Beautiful Pearl Gwenny

Far: Nittsjöns Corleone

Uppfödare: Jag själv, Maria Brandin

Stamtavla

Constanzia, eller Connie som vi kallar henne här hemma, är en stor, kraftig välpälsad tjej som bara var tvungen att stanna  . Hennes utveckling har varit wow hittills och det ska bli kul och spännande att se hur hon utvecklas framöver. Denna tjejen är bärare av både colourpoint och choklad. Jag tror mycket på denna tjejen för att bära vidare S*Mariamores i framtiden.

9 månader

Connies egna galleri

4 x Ex 1, klass 11

1 x NOM

 

S*Mariamores Märta di Corleone

BLH ny 11 , Svartgolden tippad

Född: 2021-03-09

Mor: Beautiful Pearl Gisella

Far: Nittsjöns Corleone

Uppfödare: Jag själv, Maria Brandin

Stamtavla

Märta är en väldigt speciell liten tjej. Det var inte alls henne jag hade tänkt spara i kullen men på något sätt så gjorde hon det klart för mig att det var hon och ingen annan som skulle stanna hemma och efter ett tag fick jag bara inse att det är så det får bli. Märta har en jättefin typ och helt fantastisk päls, jag hoppas hon kommer fortsätta att utvecklas på samma fantastiska sätt som hittills.

8 månader

Märtas egna galleri

2 x Ex 1 i klass 11

 

S*Ace of Heart's Olivia

BLH ns 11 , Svartsilver tippad

Född: 2021-04-25

Mor: SE*Furebos Annie

Far: Boss from White Magnolia*LV

Uppfödare: Filiz och Michael Grip, S*Ace of Heart

Stamtavla

Olivia är en tuff liten brud med mycket skinn på näsan. Hon spatserade in hemma hos oss som den självklaraste saken i värlkn och resan i bil från Stockholm på dryga fem timmar var ingenting för henne. Det känns otroligt kul med en svartsilvertjej som inte bär på colourpoint i vårt katteri för egentigen var det grönögda britter jag hade planerat för. Vi håller tummarna att hon utvecklas som vi tänkt i framtiden, här finns några snygga grabbar som kommer vara redo på henne när tiden är mogen.

Tusen tack Filiz och Michael för en fantastisk docka och för att ni är just de underbara personerna ni är  !

4 månader

Olivias egna galleri

 

S*Mariamores Sophia Gullefjun

BLH ny 11 , Svartgolden tippad

Född: 2021-07-11

Mor: Beautiful Pearl Gwenny

Far: S*Mariamores Vidar Gullefluff

Uppfödare: Egen uppfödning 

Stamtavla

Sophia skulle egentligen inte stanna men olika omständigheter gjorde att jag fick et återbud när hon var 12 veckor. Å då får man stanna hemma, eller hur? Sophia har ett bedårande temperament, väldigt jämn och fin i sin tipping och har förutsättningar att bli en riktig docka som vuxen. Ibland blir det inte som man planerar men i det här fallet tycker jag Gwenny och Vidar planerade riktigt fint, helt utan mattes påverkan.

Jag hoppas hon kommer fortsätta utvecklas lika fint  .

4 månader
Sophias egna galleri