diplomeringslogo_webb

Diplomerad uppfödare i SVERAK sedan 2009.

Kontakta mig

Har du frågor eller bara vill komma i kontakt med mig kan du skicka ett mail från formuläret nedan.

If you want to get in contact with us, feel free to use the form below.
   

 

Kontakt: Maria Brandin, Tel: 0704-82 25 06, Mail: mariamoresragdoll@gmail.com

 

Beautiful Pearl Gisella

BLH ny 21 33, Svartgolden agouti maskad

Född: 2016-11-06

Mor: CH Sweet Fun Lily Chérie

Far: IC Beautiful Pearl Amigo

Uppfödare: Anita van Rooy, Beautiful Pearl

Stamtavla

Gisella, vilken dröm hon är... Så vacker att se på så man får ont i ögonen och med en otroligt stark typ. Jag kom i kontakt med Anita samma år som Måns Zelmerlöv vann melodifestivalen och kände med en gång att detta var en härlig person. Ibland är det nästan viktigare att klicka med uppfödare än med katt. Väntan på den perfekta kattflickan till mitt katteri har varit lång och när det till sist blev Gisella var jag överlycklig. Jag var på besök hos Anita i november 2016 och känslan av att ha träffat henne och fått ta del av hennes gästfrihet och se hennes helt underbara katter var helt enorm. Jag hade den stora lyckan att få min lilla prinsessa direktlevererad till dörren av Anita och hennes man Ludo. Helt otroligt.   Anita är en av mina bästa och närmaste vänner även om hon inte bor geografiskt nära mig och jag är så oerhört tacksam att jag fått ta del av hennes avelsarbete.

Gisella är en lite försiktig dam som inte kastar sig i knät på en men när hon får sin egentid med oss människor finns det inget mysigare än att se hur hon älskar sin stund i solen, hon vet knappt till sig hur hon ska få ut mesta möjliga mys. Otroligt vänlig i sin natur, härlig substans i kroppen med en perfekt kombination av storlek, kompakthet och en underbar bredd. Hennes utveckling är bara WOW! Fantastisk i sin typ, i pälskvalitet och med helt rätt brittegenskaper. Efter Gisella och min egenuppfödda Ivanhoe har jag sparat Galadriel som kommer bo kvar hos oss.

Thank you som much Anita, both you and my Beautiful Pearls are my big loves

170918
Galleri

 

Beautiful Pearl Gwenny

BLH ay 11, Blå golden shaded

Född: 2016-11-06

Mor: CH Sweet Fun Lily Chérie

Far: IC Beautiful Pearl Amigo

Uppfödare: Anita van Rooy, Beautiful Pearl

Stamtavla

Gwenny är, precis som Gisella, en riktig drömkatt. Stark i sin typ, bra storlek och ett underbart temperament. Gwenny är precis som Grace, en "på-köpet-katt", som inte var planerad ifrån början men som blev en trevlig överraskning. Jag har träffat Gwennys storebror Choupette, som har samma föräldrar, och är helt bedårad av hans färg och hans enormt gröna ögon. Han har perfekt brittstorlek och en typ som man bara drömmer om. Gwenny är en liten mini-Choupette och jag är så spänd över att se hur hon kommer att utvecklas. Blå golden shaded är fortfarande ganska ovanliga så jag är så stolt över att få ta del av henne och hennes stamtavla i min framtida avel.

Gwenny är en framåt tjej som håller sig framme och gärna smyger omkring runt benen och fötterna och spinner så fort man tittar på henne. Hon är ett riktigt busfrö men på ett charmigt brittsätt. Den här tösen har verkligen stulit mitt hjärta på alla sätt. Jag älskar verkligen hur hon utvecklas, stora kraftiga tassar och härligt cobby i sin typ. Hennes päls är fantastiskt lättskött och tovar nästan aldrig, hennes tipping är jämn och fin, precis som den ska vara och hela hennes uppenbarelse är så "britt" .

Gwenny har haft två kullar hemma hos oss, Crossfirekullen och del två i Sagan om Ringen-triologin och där har hennes blågoldenpointade dotter Pixie från första kullen och Arwen ifrån andra kullen fått stanna kvar i vår familj.

Thank you Anita, she is a dream in every way  !

Gwenny
Galleri

 

 

GWENNY SÖKER NYTT HEM  !

Vid flytt är hon chippad, kastrerad, vaccinerad, besiktigad!

Självklart har hon stamtavla och hon kommer fortsatt vara försäkrad av sin nya ägare och få sina årliga vaccinationer.

Skicka gärna ett mail eller använd kontaktformuläret till vänster på sidan.

 

CH S*Mariamores L'Îsle de rêves, "Lill"

RAG a, Blåmaskad Coulourpoint

Född: 2017-01-28

Mor: S*Frändetassens KaTitzi, RAG a 04

Far: Starring Vallaton, RAG n

Uppfödare: Egen uppfödning

Stamtavla

Lill är född hemma hos oss i KaTitzis sista kull och jag kunde bara inte släppa henne, trots att varken blått eller colourpoint tillhör favoritfärgen eller favoritmönstret, men på något sätt så klev hon rätt in i hjärtat och då kan man inte bara släppa taget, det finns alltid plats för en till och gärna en med mitt egna stamnamn.

Hon är född i Ö-kullen och hennes namn betyder drömmarnas ö på franska, hur många tjejnamn finns det på Ö liksom?

Lill för mig är en perfekt ragdoll. Stor, tung, muskulös, lång kropp och rätt proportioner i allt. Hon har superstark profil och haka som kompletteras med hennes kraftiga kinder och hennes ögonfärg är intensivt blå.

Lill har haft en kull på sex bebisar hemma hos oss, alla helt underbara och ljuvliga. Framtiden får se om det blir några fler kullar. Lill är egentligen min "lyxkatt" som jag tänkt dra runt på utställning (för hon kan faktiskt uppföra sig riktigt respektabelt på sådana tillställningar) och bara ha kvar som min myskatt.

2 årGalleri

Utställningsmeriter

3 x CAC= Champion

3 x CACIB = Internationell Champion

6 x CAGCIB

2  x Bäst i variant, BIV

2  x Nom

 

 

S*Fjälltoppen's Blue Sky

RAG a 03, Blåmaskad bicolour

Född: 2017-01-28

Mor: S*Fjälltoppen's Cheesecake, RAG a 03 (HM)

Far: S*Mariamores Xcellent NiXon, RAG a 03 (HM)

Uppfödare: Carin Nilsson, S*Fjälltoppen's

Stamtavla

Ett nytt trevligt tillskott till Mariamoresfamiljen. Sky är en oerhört charmig, social och trevlig tjej som dessutom är ett barnbarn till mig eftersom hennes pappa är född hemma hos oss. När jag tittar på henne kan jag se både hennes pappa och hennes farmor, farmorsmor och farmorsmormor. Den sidan av stamtavlan känner jag väl igen och älskar. Skys mamma är också en otroligt söt kattjej med en intressant stamtavla så jag är så glad för att jag fått köpa tillbaka henne ifrån Carin. Hon har ett osymmetriskt V vilket gör att jag inte kommer ta med henne så mycket på utställning men i avelssyfte så gör det absolut ingenting. Hon har en oerhört stark profil, underbara kinder och en stark och rejäl haka tillsammans med en härlig storlek, längd och tyngd i kroppen. Man kan inte få allt i en katt men detta är nära nog.

Sky bor hemma hos Linda och hennes familj på foder tillsammans med S*Frändetassens MaxiMira som också varit en del av vår uppfödning. Hon har haft två kullar, alla med namn ifrån Asatron. Planen är att hon ska få en sista kull under 2020.

Tusen tack Carin för att du gav mig möjligheten att få köpa tillbaka en dotter efter NiXon 

 

1 årGalleri

 

S*Mariamores Eva Pixie

BLH ay 21 (11) 33, Blågolden agouti maskad

Född: 2018-05-17

Mor: Beautiful Pearl Gwenny, BLH ay 11

Far: Gamma Ray Made by God, BLH as 11

Uppfödare: Maria Brandin, jag själv

Stamtavla

Denna lilla dockan gick inte att sälja. Ibland kommer det en sådan där total pralinmaräng som man bara MÅSTE spara. Jag hoppas att hon kommer göra bra ifrån sig på utställning framöver, charm har hon så att det räcker och blir över.

Hennes föräldrar har otroligt stabilt psyke och är bland de mest älskvärda små pälsbollar jag vet så det ska bli spännande att få följa henne i framtiden.

 

190706

 Pixies Galleri

Utställningsmeriter:

Ex 1 x 2 i klass 12

3 x CAC= Champion

2 x CACIB

2 x NOM