diplomeringslogo_webb

Diplomerad uppfödare i SVERAK sedan 2009.

Kontakta mig

Har du frågor eller bara vill komma i kontakt med mig kan du skicka ett mail från formuläret nedan.

If you want to get in contact with us, feel free to use the form below.
   

 

Kontakt: Maria Brandin, Tel: 0704-82 25 06, Mail: mariamoresragdoll@gmail.com

 

IC Dutchess Breath of Life, "Thofi"

BLH ny 11, Brittiskt långhår, svartgolden shaded

Född: 2014-08-29

Mor: Lady Larissa of Myosoticats, BLH ns 11

Far: Xorro von der lieben Seelchen, BLH ny 25

Uppfödare: Annelie Flygare, Dutchess

Stamtavla

Ljuvliga underbara luddrumpan Thofi  ! Denna ljuvliga katt kommer ifrån Annelie Flygares uppfödning Dutchess i Asarum, Blekinge och jag måste säga att hon är allt  jag någonsin önskat i en katt och mer därtill. Hon är helt fantastisk på alla sätt och en av de ljuvligaste jag någonsin haft möjligheten att bli ägd av   !

Thofi har nu haft tre kullar hemma hos oss, Hunger games kullen, London-kullen och TinTin & MiLou-kullen, som hon varit en exemplarisk mamma till  !

Tusen tack Anneli  ! Du vet hur kär jag är i henne  !

170205
Thofis galleri

Utställningsmeriter:

3 x CAC = CHAMPION

3 x CACIB = Internationell Champion ❤

 

Greta von den kleinen Hexen

BLH ny 21 33, Brittiskt långhår, svartgolden shaded point

Född: 2016-07-14

Mor: Peppina from Gloryhill, BLH by 21 33

Far: Versace vom Andersenweg, BLH ny 11

Uppfödare: Andrea Schneider, von den kleinen Hexen

Stamtavla

Min första pointade långhårsbritt  . Väntan var mer än lång måste jag erkänna. Jag såg bilder på föräldrarna och nästan dog så fina jag tyckte att de var. När jag så skrev till Andrea för att köa in på en framtida kattunge, hon har så många fina katter, så skuttade mitt hjärta i dubbelvolter när hon svarade att just de två katterna jag hade fastnat för precis hade fått en kull.

Greta har ett makalöst temperament, hon är världens mest omsorgsfulla mamma och sprider ett lugn omkring sig. Hennes ögon är intensivt blå och hennes goldenfärg väldigt stark och fint utvecklad. Hennes päls kräver minimalt med pälsvård och jag är helt fascinerad över denna vackra och underbara katt.

Greta har nu haft tre kullar, Ivanhoe-kullen samt två kullar med en ensam kattunge i; Bagheera och Gull-Britt och de är helt ljuvliga maränger och semlebullar.

Vielen Dank Andrea, Sie ist eine lang envartete Prinzessin und Goldschatz  !

1 år och 7 månader
Galleri

3 x Ex1

 

Grace von den kleinen Hexen

BLH ny 11, Brittiskt långhår, svartgolden shaded

Född: 2016-07-14

Mor: Peppina from Gloryhill, BLH by 21 33

Far: Versace vom Andersenweg, BLH ny 11

Uppfödare: Andrea Schneider, von den kleinen Hexen

Stamtavla

Grace var inte tänkt att komma med ifrån början men när jag var inne på Andreas hemsida och såg att hon inte var bokad fick jag ett sådant där infall och skrev till hennes uppfödare och frågade om hon var till salu. Jajjamensan det var hon och då bokade jag henne med snabbt. En pointad syster och en grönögd syster, sällskap på resan hem, kunde det bli bättre? Nej, jag tänkte att detta kommer bli perfekt  . Jag hoppas att Grace kommer bidra till många fina goldenbebisar i framtiden och jag är lite spänd av förväntan eftersom hon kanske både bär choklad och point  !

Grace är en fantastisk mamma som månar mycket om sina små, precis som hennes syster Greta. Hon har en fantastiskt intensiv goldenfärg och väldigt intensiv grön ögonfärg. Hon har en mild och behaglig natur och är otroligt trygg i sig själv. En fantastisk katt helt enkelt  !

Vielen Dank Andrea, Sie ist eine Prinzessin und eine Goldschatz  !


7 månader

Galleri

3 x Ex1

 

Beautiful Pearl Gisella

BLH ny 21 33, Golden shaded tabby point

Född: 2016-11-06

Mor: CH Sweet Fun Lily Chérie

Far: IC Beautiful Pearl Amigo

Uppfödare: Anita van Rooy, Beautiful Pearl

Stamtavla

Gisella, vilken dröm hon är... Så vacker att se på så man får ont i ögonen och med en otroligt stark typ. Jag kom i kontakt med Anita samma år som Måns Zelmerlöv vann melodifestivalen och kände med en gång att detta var en härlig person. Väntan på den perfekta kattflickan till mitt katteri har varit lång och när det till sist blev Gisella var jag överlycklig. Jag var på besök hos Anita i november 2016 och känslan av att ha träffat henne och fått ta del av hennes gästfrihet och se hennes helt underbara katter var helt enorm. Jag hade den stora lyckan att få min lilla prinsessa direktlevererad till dörren av Anita och hennes man Ludo. Helt otroligt.   

Gisella är en oerhört försiktig dam som inte kastar sig i knät på en men när hon får sin egentid med oss människor finns det inget mysigare än att se hur hon älskar sin stund i solen, hon vet knappt till sig hur hon ska få ut mesta möjliga mys. Hennes utveckling är bara WOW! Fantastisk i sin typ, i pälskvalitet och med helt rätt brittegenskaper.

170918
Galleri

 

Beautiful Pearl Gwenny

BLH ay 11, Blå golden shaded

Född: 2016-11-06

Mor: CH Sweet Fun Lily Chérie

Far: IC Beautiful Pearl Amigo

Uppfödare: Anita van Rooy, Beautiful Pearl

Stamtavla

Gwenny är, precis som Gisella, en riktig drömkatt. Stark i sin typ, bra storlek och ett underbart temperament. Gwenny är precis som Grace, en "på-köpet-katt", som inte var planerad ifrån början men som blev en trevlig överraskning. Jag har träffat Gwennys storebror Choupette, som har samma föräldrar, och är helt bedårad av hans färg och hans enormt gröna ögon. Han har perfekt brittstorlek och en typ som man bara drömmer om. Gwenny är en liten mini-Choupette och jag är så spänd över att se hur hon kommer att utvecklas. Blå golden shaded är fortfarande ganska ovanliga så jag är så stolt över att få ta del av henne och hennes stamtavla i min framtida avel.

Gwenny är en framåt tjej som håller sig framme och gärna smyger omkring runt benen och fötterna och spinner så fort man tittar på henne. Hon är ett riktigt busfrö men på ett charmigt brittsätt. Den här tösen har verkligen stulit mitt hjärta på alla sätt. Jag älskar verkligen hur hon utvecklas, stora kraftiga tassar och härligt cobby i sin typ. Hennes päls är fantastiskt lättskött och tovar nästan aldrig, hennes tipping är jämn och fin, precis som den ska vara och hela hennes uppenbarelse är så "britt" .

Gwenny har haft en kull hemma hos oss, Crossfirekullen och där har hennes blågoldenpointade dotter Pixie fått stanna kvar i vårt familj.

Thank you Anita, she is a dream in every way  !

Gwenny
Galleri

 

CH S*Mariamores L'Îsle de rêves, "Lill"

RAG a, Blåmaskad Coulourpoint

Född: 2017-01-28

Mor: S*Frändetassens KaTitzi, RAG a 04

Far: Starring Vallaton, RAG n

Uppfödare: Egen uppfödning

Stamtavla

Lill är född hemma hos oss i KaTitzis sista kull och jag kunde bara inte släppa henne, trots att varken blått eller colourpoint tillhör favoritfärgen eller favoritmönstret, men på något sätt så klev hon rätt in i hjärtat och då kan man inte bara släppa taget, det finns alltid plats för en till och gärna en med mitt egna stamnamn. Hon är född i Ö-kullen och hennes namn betyder drömmarnas ö på franska, hur många tjejnamn finns det på Ö liksom? Jag hoppas Lill kommer föra mammas och pappas starka kvaliteter vidare och att hon kommer utvecklas och bli lika stark i sin typ och få samma härliga storlek som hennes syskon i Z-kullen. Det skulle vara sååå kul om hon skulle trivas på utställning för jag tycker hon är en sann representant för sin ras. 

2 årGalleri

Utställningsmeriter

3 x CAC; Champion

2 x CACIB

1 BIV

2 Nom

 

 

S*Fjälltoppen's Sky

RAG a 03, Blåmaskad bicolour

Född: 2017-01-28

Mor: S*Fjälltoppen's Cheesecake, RAG a 03 (HM)

Far: S*Mariamores Xcellent NiXon, RAG a 03 (HM)

Uppfödare: Carin Forsgren, S*Fjälltoppen's

Stamtavla

Ett nytt trevligt tillskott till Mariamoresfamiljen. Sky är en oerhört charmig, social och trevlig tjej som dessutom är ett barnbarn till mig eftersom hennes pappa är född hemma hos oss. När jag tittar på henne kan jag se både hennes pappa och hennes farmor, farmorsmor och farmorsmormor. Den sidan av stamtavlan känner jag väl igen och älskar. Skys mamma är också en otroligt söt kattjej med en intressant stamtavla så jag är så glad för att jag fått köpa tillbaka henne ifrån Carin. Hon har ett osymmetriskt V vilket gör att jag inte kommer ta med henne så mycket på utställning men i avelssyfte så gör det absolut ingenting. Hon har en oerhört stark profil, underbara kinder och en stark och rejäl haka tillsammans med en härlig storlek och längd i kroppen. Man kan inte få allt i en katt men detta är nära nog.

Sky bor hemma hos Linda och hennes familj på foder tillsammans med S*Frändetassens MaxiMira som också varit en del av vår uppfödning. Hon har haft en kull, Asa-kullen och jag är nyfiken och förväntansfull inför hennes nästa kull som planeras till sommaren/hösten 2019. 

Tusen tack Carin för att du gav mig möjligheten att få köpa tillbaka en dotter efter NiXon 

 

1 årGalleri

 

S*Mariamores Lilja Fleur de Lise

BLH ay 11, Brittiskt långhår, Blågolden shaded

Född: 2017-10-26

Mor:S*Mariamores Primrose Everdeen, BSH ns 11

Far: Gamma Ray Made by God, BLH as 11

Uppfödare: Maria Brandin, jag själv 

Stamtavla

Underbraste Lilja, det gick ju inte att ta adjö av henne helller. När man är så här snygg och mysig så blir man kvar i uppfödningen. Lilja bor hos underbaraste familjen Kärrman i Kållered tillsammans med S*Mariamores Zorro ifrån vår Z-kull och  ytterligare en ragdoll. Hon har varit med på två utställningar hitills och senast var på Scandinavian Winner Show i Göteborg 2018 där hon helt otroligt blev nominerad till Best in Show, en otrolig bedrift eftersom det där har samlats de vackraste katterna både ifrån Skandinavien oc övriga Europa. Där var endast tre långhåriga britter med och hon blev nominerad framför de andra vackra katterna i kategori tre. Jag var stolt som en tupp ska jag säga och lätt svimfärdig.En sådan katt, ett sådant temperament och så vacker. SUPERSTOLT!!! 

Planen är att Lilja ska få en kull hemma hos familjen Kärrman under 2019. Nu håller vi tummarna för att det går som vi tänkt  !

6 månader
Liljas galleri

Utställningsmeriter:

Ex 1 i klass 12

NOM till Best i Show på Scandinavian Winner med en röst av tre i panel

3 x CAC; Champion

1 x CACIB

 

S*Mariamores Eva Pixie

BLH ay 21 (11) 33, Blå golden shaded point

Född: 2018-05-17

Mor: Beautiful Pearl Gwenny, BLH ay 11

Far: Gamma Ray Made by God, BLH as 11

Uppfödare: Maria Brandin, jag själv

Stamtavla

Denna lilla dockan gick inte att sälja. Ibland kommer det en sådan där total pralinmaräng som man bara MÅSTE spara. Jag hoppas att hon kommer göra bra ifrån sig på utställning framöver, charm har hon så att det räcker och blir över.

Hennes föräldrar har otroligt stabilt psyke och är bland de mest älskvärda små pälsbollar jag vet så det ska bli spännande att få följa henne i framtiden.

 

10 månader

 Pixies Galleri

Utställningsmeriter:

Ex 1 x 2 i klass 12