diplomeringslogo_webb

Diplomerad uppfödare i SVERAK sedan 2009.

Kontakta mig

Har du frågor eller bara vill komma i kontakt med mig kan du skicka ett mail från formuläret nedan.

If you want to get in contact with us, feel free to use the form below.
   

 

Kontakt: Maria Brandin, Tel: 0704-82 25 06, Mail: mariamoresragdoll@gmail.com

 

 

S*Mariamores Diana Dahlia of Diesel

S*Mariamores Diana Dahlia of Diesel

RAG n 04, Brunmaskad mitted

Född: 2010-02-09  -  2013-10-30

Mor: S*Mariamores Miss Aurora (rag g)
Far: S*Certhias Diesel (rag n 04)

Stamtavla

DNA HCM: n/n

Diana föddes i vår fjärde kull här hemma. Brun mitted och så lovande i sin typ så jag kunde inte sälja henne. En härlig personlighet med ett pratigt och socialt beteende kan man inte släppa utan vidare.

Diana var mild som en morgon, en riktigt, riktigt mysig knäkatt som hade mycket att berätta. Hon pratade konstant och skulle vara med överallt. Hon drack helst bara vatten ur kranen och var en trogen badvakt vid badkarskanten  !

Diana fick tragiskt nog somna in på grund av njursvikt alldeles för ung. Saknaden efter denna stora personlighet är helt enorm, mattes älskade gull   .

 

Dianas galleri   Showresultat  

 

1½ år

S*HarmonyBlueEye Rochelle, "Pippi"

Rag n

Född: 2012-05-19   -   2014-02-19

Mor: S*HarmonyBlueEye Melinda

Far: S*Hallongläntans Tjelvar Titan

Stamtavla

Älskade lilla Pippi... Nu finns du inte mer... Efter en dramatisk förlossning lämnade du oss... Hur ska vi kunna fylla tomrummet efter dig? Du var en på miljonen, gosigare och keligare katt än dig har jag aldrig upplevt och kommer jag aldrig få uppleva heller.  Vila i frid

Tusen tack Katri och Joakim för att vi fick äran att förvalta henne  !

Rochelle är mamma till vår O-kull.

Rochelles galleri      ENGLISH

 

 

S*Bluesrags Mamie Smith

S*Bluesrags Mamie Smith, "Mimmi"

MCO f, Svartsköldpadda

2011-09-06   -   2014-02-18

Mor: S*General Coons Velvet

Far: S*Ambrosiahöjdens Leo Minor

Stamtavla

Min älskade underbara Mimmi... Hon finns inte mer  .  Hon blev akut jättesjuk i svår diabetes och var tvungen att få somna in. Min lilla skugga som avgudade matte och alltid ville vara där jag var...

Sorgen och saknaden är enorm...

Vila i frid underbara katt

Mamies galleri        ENGLISH

 

Grains of Paradise

Galleri

S*Elhemas Grains of Paradise, "Bowser"

Rag d 04, röd mitted

2012-07-04 ~2015-05-07

Mor: SE*Roseberry's Tip Top Duette

Far: SE*Roseberry's Dusty Prime

 

Han fick en kort karriär som fertil hane och så blir det ibland. Man måste ta hänsyn till kattens bästa och inse att alla planer inte blir av. Grains strilade MÄNGDER och det är en stress både för honom själv och hans familj.

Tusen tack Camilla för allt du varit igenom med denna katten  !

Grains dog alldeles för ung. Av vilken anledning har vi inte en aning, han var hälsan själv ända tills hans husse kom hem och hittade honom livlös innanför dörren på mattan.

Vila i frid lille gubben

 

 

S*Frändetassens KaTitzi, "Frida"

RAG a 04, Blåmaskad mitted

Född: 2013-11-11

Mor: S*Frändetassens Ginza

Far: NO*Tranquil Adonis

Uppfödare: Susann Wennerdahl, S*Frändetassens

Stamtavla

KaTitzi eller Lilla Blå är en efterlängtad liten tjej här hemma. Ett sådant här tillfälle kan man inte bara låta passera. Denna tösen hoppas jag kommer tillföra lite stabilitet i den look jag eftersträvar på mina ragdolls. Hon har en superprofil och en härlig look med öron, kinder och haka. Jag har följt hennes mamma Ginza i några år och tycker hon är en riktigt stabil tös vad gäller temperament och exteriör. Pappa är min egna norska import Adonis och jag är enormt glad för att Susann ville ge mig denna möjligheten att få tillbaka lite nya linjer till Mariamoresfamiljen.

KaTitzi är en sann representant för rasen, mjuk, behaglig, gosig och mild. Hon tar hand om allt och alla och vill helst gosa med tonårstjejerna här hemma.

Hennes styrka är hennes starka huvud med en superprofil, härlig kindbredd och en superbra haka. Fick jag önska kunde öronen varit lite bredare ansatta samt bredare i basen men det jobbar vi vidare med i nästa generation  .

KaTitzi är mamma till X-, Z- och Ö-kullen

I samband med sin sista kull utvecklade min älskade Frida en svår njurbäckeninflammation som gjorde att hon fick somna in när hennes kattungar var 8 veckor. Chocken, sorgen och saknaden var rent hemsk och jag hoppas aldrig att jag behöver genomleva den pärsen igen. Efter KaTitzi har jag sparat Lill-Frida i hennes sista kull och jag har även köpt tillbaka hennes barnbarn S*Fjälltoppens Blue Sky 

10 månader

Galleri

 

S*Mariamores Arwen Snuttetass

BLH as 11, Brittiskt långhår, blåsilvertippad

Född: 2019-03-04

Mor: Beautiful Pearl Gwenny, ay 11

Far: S*Mariamores Grl Gizmo Snuttetass, as 11

Uppfödare: Maria Brandin, jag själv

Stamtavla

Den här lilla dockan ville vi gärna sparat kvar i vår uppfödning för att inte släppa silvret i våra katter, hon var dessutom tredje generationen Mariamores från pappas sida. Tyvärr slutade hon växa när hon var 7 månader och vid en veterinärkoll så visade det sig att hon hade två stora lymfom inuti sin mage. Chocken och sorgen är ofantligt stor och förlusten av denna ljuvliga docka är nästan mer än jag orkar bära.

Vila i frid djupt älskade Arwen

 

190811
Arwens galleri

Utställningsmeriter:

2 x Ex 1, klass 12