diplomeringslogo_webb

Diplomerad uppfödare i SVERAK sedan 2009.

Kontakta mig

Har du frågor eller bara vill komma i kontakt med mig kan du skicka ett mail från formuläret nedan.

If you want to get in contact with us, feel free to use the form below.
   

 

Kontakt: Maria Brandin, Tel: 0704-82 25 06, Mail: mariamoresragdoll@gmail.com

 

Zingoalla

RAG n 04, brun mitted

Född: 2007-02-21

Mor:  S*Dan Daras Cessna Skyhawk  Far: S*Drillos Timotej

Stamtavla

HCM DNA: n/n

Zingoalla var den första ragdollkatten som flyttade in hos oss. Hon var tänkt enbart som sällskapskatt eftersom hon är en låggradig mitted som ser ut som en colourpoint. Hon har vitt under alla sina tassar och man ser att hennes haka inte har den djupa färgen som hos en colourpoint. Hon har även vitt under hela magen. I sin första kull med en true bicolour gav hon dessutom en mittedavkomma, vilket bekräftar hennes genetiska kod. Hon köptes av Annika i Askim och det var helt klart att hon var till oss kände vi när vi väl hade varit och tittat på henne. Hon var så söt när hon sprang rätt fram till oss när vi hela familjen, två vuxna och två barn, kom för att titta på henne. Annika, hon är en juvel och vi är enormt tacksamma för att ni valde oss!

Zingoalla är en supermysig tjej som mest är mattes katt. Hon följer mig vart jag än är och hon sover likt en vakthund vid mina fötter varje natt. Inga inkräktare får komma för nära hennes mattes fötter, möjligtvis dottern Aurora då . När man tar ett bad är hon en trogen badvakt på badkarskanten och hon är en enormt lekfull och pratig liten tjej. Säg bokstaven "S" till henne och hon ger dig en femminuters-monolog som svar .

Zingoalla är mamma till vår A- och C-kull. Hon är en supermamma som har haft två snabba förlossningar där hon navlat av i rask takt och tagit jättegod hand om sina små!

Fotoalbum

 

 

 

Zingo, 3 år

 

Zingoalla bor hemma hos familjen Fastén i Rävlanda. Efter att hon kastrerades så sjönk hon så i rang att hon trivdes bättre med att få vara ensam drottning. Jag saknar min drottning något fruktansvärt men jag vet att du blir sååå gott omhändertagen och det känns skönt att veta att du fått ett så fint hem. Tusen miljoners tack Hanna för att du tar så bra hand om lilla bubblemaskinen Zingo.

 

GIP S*Simbatau Feruzi, "Bosse"

Mor: Catalina

Far: S*Drillos Angus

 Stamtavla

Uppfödare: Ann Berg, S*Simbatau

Vår älskade Gosse-Bosse. Han kommer ifrån Ann Bergs uppfödning, S*Simbatau. Han stal mitt hjärta direkt när jag såg en bild på honom och efter att ha varit och tittat hemma hos Ann och nosat lite på lillkillen så kändes det "Biff" liksom, han måste bara bli min! Jag är så himlans lycklig för att han är vår!  Ann, tack så hemskt mycket för att du valde oss!

Bosse är en brun mitted med perfekt teckning, han har ett ursött litet vitt "kastmärke" mitt emellan ögonen, vilket är helt i sin ordning och dessutom önskvärt. Detta lilla kastmärke var det som gjorde att jag förälskade mig i bilden på hans mamma för hon har nämligen ett likadant.

Bosse är en cool kille som inte gör mycket väsen av sin ringa person. Han har skött sig helt exemplriskt när vi varit på utställning och fått sina certifikat.

Bosse är förmodligen den goaste av katterna här hemma, kanske lite tillbakadragen om det blir för mycket stojj men så fort det lugnar ner sig skall han vara där man är för att bekräftas och gosas med.
 
Än en gång Ann; han är en sån kanonkatt i ordets alla bemärkelser så: Tackar allra ödmjukast för vår prins!!  
 
Efter 10 år som barnauppfostrare så fick Bosse nog av alla småungar och fertila katter som ställde till det för honom så han började markera och kissa på fel ställen här hemma. Besök hos veterinären visade att han var vid prima vigör så nu var problemet hur vi skulle göra för att Bosse skulle få det som bäst? Somna in eller försöka hitta det perfekta hemmet? Det perfekta hemmet fanns, Hos Sari och Rikard och deras hus mitt i skogen utanför Värö Backa. Där får han leva det perfekta kattlivet, han har en hundkompis, Zigge en enveten terrier och kattkompisen Pucko som han kommer jättebra överens med. Han har fått en kattlucka och på äldre dar njuter han av att få komma hem med pälsen full av fästingar och av att jaga fåglar och flugor precis när han vill. Tack underbaraste Sari och Rikard för att ni gav Bosse chansen till ett bättre liv .

7 år och 5 månader

Bosse 3 år

Bosse

 Bosses fotoalbum

Showresultat

 

Kingfisher

 Kingfisher

Kingfishers fotoalbum

Showresultat

PR Sarais Kingfisher

Mor:Sarais Wilda,

Mormor: S*Nobilitys Interlace Morfar: S*Nobilitys Red Baron

Far:  Quentin à Chardani

Farmor: IS*Knowhow Abril Farfar:Lonerock Issey Miyaki

Stamtavla 
HCM DNA: n/n

Kingfisher, eller Fisen som han kallas här hemma, kom till oss som foderkatt. Han är en helt ljuvlig katt med magiskt vackra blå ögon. De ögonen är i sanning blåa nog att drukna i. Katarina och Lillemor på Sarais såg när vi var och tittade och valde ut Kingston att egentligen var det Kingfisher vi skulle valt. Kingfisher valde helt enkelt oss, eller skall jag säga att det var Evelyn han valde för det var så det var.  Om Kingston blev kungen av snygghet och stolthet här hemma så är Fisen kungen av GOS!! Gosigare katt måste man leta efter!!

Han fungerar nattetid som en extrakudde åt sin matte eller åt gammelmatten.  Och som han spinner denna herrn, som ett helt tröskverk!! Han talar nogrannt om när det varit för lite kärlek här hemma och detta genom att buffa på oss med pannan. Han är en riktig drömkatt denna herren. Han var tänkt att vara fertil lite längre men nu blev det inte så, en skvättande hankatt bland barnas alla leksaker och skohögar gick bara inte så han fick bli kastrat även han.

Till vår stora sorg var vi tvungna att omplacera Kingfisher eftersom han VAR kungen här hemma. I ett katteri vill man ha lugn och ro och Fisen fann aldrig den hos oss, han hade ett fertilt, stressat beteende och hade stenkoll på alla tjejerna. Tusen tack Jimjim för att du tagit dig an vår kung !

 

PR Sarais Kingston

Mor:Sarais Wilda,

Mormor: S*Nobilitys Interlace Morfar: S*Nobilitys Red Baron

Far:  Quentin à Chardani

Farmor: IS*Knowhow Abril Farfar:Lonerock Issey Miyaki

Stamtavla 

Kingston har verkligen fått en namn som stämmer på pricken när det gäller hans personlighet. Kingston är kung! Ståtlig och snygg med en överlägsen attityd. Han är den som kastrerades först av husets alla herrar men det stoppar honom inte från att tala om för de övriga katterna att "här är det jag som bestämmer". Med en man som ett lejon är han i sanning kung!

Han är en gosig herre, som helst av allt vill ha allt gos för sig själv. Han är den som står först i dörren för att hälsa våra gäster välkomna. Han är en underbar katt som har en underbar pälskvalité och en underbar personlighet.

Han har gjort bra ifrån sig på de utställlningar han varit med på. På sin första utställning (där matte var med!!) så blev han till och med nominerad som junior. Han har varit uppe för nominering flera gånger efter det men har inte lyckats komma längre. Han är en superrepresentant för sin ras när det gäller temperament och "coolhet". Han är en typisk ragdoll som slappnar av fullständigt när man hanterar honom. Hans ögonfärg är helt OK, kanske skulle de varit en aning intensivare men det är inget stort problem, alla domare har berömt den så jag antar att jag jämför honom för mycket med hans bror, Kingfisher, som har en helt magisk, underbar, blå färg. 

Kingston
Kingstons fotoalbum

Showresultat

Kingston har fått ett underbart hem hos Cecilia, Fredrik och Rebecka i Gärds Köpinge! Tusen, tusen tack för att ni ville ha vår prins hos er!

 

 

 

 Rosa 1 år

Showresultat

Tusen tack Jimjim för att du tar hand om vår drottning !

S*Mariamores Miss Aurora, "Rosa"

RAG g, Blåsköldpaddsmaskad colourpoint

Född: 2008-02-22

Mor: Zingoalla Far: Sarais Kingfisher

Stamtavla

DNA HCM: n/n

 
Rosa-Gosa är verkligen en människokatt, hon spinner bara man tittar på henne. Lyfter man upp henne så är hon som kokt spagetti, hon fullständigt rinner genom händerna ;-o. Om det inte var för sina småröda öron skulle man lätt kunna tro att hon är en blå colorpoint, istället är hon blåsköldpadda. Hon är oerhört vacker i sin teckning, hon riktigt skimrar i cremeblått. Utifrån hennes yttre ögonvrår går det som två smala streck i creme mot örat till, och hon är oerhört grann. Hon har en fantastisk pälskvalitet, alldeles silkesmjuk och tät. Ögonfärgen är magisk och den har hon ärvt av sin far, den är utomordentligt vacker; starkt, intensivt mörkturkosblå. Rosa har haft två kullar och hennes kattungar har alla blivit superfina med superögonfärg, härliga temperament och en ragdollslapphet som är helt otrolig. Jag väljer nu att kastrera henne eftersom jag sparat två av hennes döttrar att gå vidare med. Hon har varit en exemplarisk mamma med smidiga förlossningar och det är dags att hon får lite lugn och ro och slipper gå å känna ansvar för alla bebisar här i huset, för det är det hon gör, vare sig det är hennes egna eller någon annans . Rosa är mamma till B- och D-kullen.

 

BalTassar

BalTassars bilder

Showresultat

S*Mariamores BalTassar

Rag a 21, Blå tabby colourpoint

Mor: S*Mariamores Miss Aurora

Far: E*Patriarcas Safir of Madeleine's

Stamtavla

Född: 2009-03-15

DNA HCM: N/N

BalTassar är en blå tabbycolourpointkille som är stor och tung med kraftig och tät päls som ännu är under utveckling. Han har väldigt bra ögonfärg och hans öronsättning är jättebra. Han är raggis uti tasstopparna, mer avslappnad katt med stabilare psyke får man leta efter! Han hänger som en trasa så fort han blir upplyft och han bara avgudar sin familj där han vill vara med överallt hela tiden. Han lever tillsammans med tre katter och två hundar och en massa barn och vuxna i olika åldrar. Han var perfekt som fertil hane eftersom han inte markerade inne dessvärre tog det styggt på hans kroppsmassa så det är sann glädje att se honom få tillbaka sitt hull.

 

 

  BeaTriss

BeaTriss galleri

S*Mariamores BeaTriss

RAG a 04, Blåmaskad mitted

Född 2009-03-15

Mor: S*Mariamores Miss Aurora

Far: IC ES*Patriarca Safir of Madeleines

Stamtavla

DNA HCM: n/n

BeaTriss är född här hemma hos oss. Tanken var aldrig att hon skulle stanna kvar hemma, även om det fanns en önskan då hon hade väldigt bra typ som bebis. Men, men... lite feltecknad som hon var med sin vita gräddfläck och runners så ville jag endast spara det som var perfekt!

BeaTriss såldes till ett kärleksfullt hem men när hon hade bott i sin nya familj i ca 3 och en halv månad så visade det sig att de blivit allergiska! Sorgen var stor hos familjen men självklart skulle jag ju hjälpa till med att hitta ett nytt hem till BeaTriss! När jag så fick se BeaTriss och hennes utveckling så blev jag alldeles stum. 4,5 kg vid 6½ månaders ålder, en härlig längd och tyngd i kroppen samt bra kindbredd och enorm grovlek i sin benstomme.... Nä-e... Svårt att sälja vidare!! Hon bor hos Camilla och Christian som foderkatt och där trivs hon superbra! Jag är så glad för att ni finns och för att ni så hängivet tar er an prinsessan.

BeaTriss är mamma till vår E- och J-kull och ska nu få njuta av livet som en glad pensionär. Jag är så tacksam som fått spara JamaiCat, en blå mittedtjej, ur hennes sista kull, en tjej som jag tror mycket på då hon fått det bästa ifrån  mamma och pappa .

 

S*Simbatau Isa 4 Mariamores

RAG n03, brun bicolour

Född: 2009-02-24

Mor: Catalina,

Far: S*Hvenhildas Viktor

Stamtavla

DNA HCM: n/n

Isa är en helt ljuvlig tjej som spinner och pratar enormt mycket. Hon är nyfiken och vill vara med hela tiden. När hon inte är det så gosar hon helst med brorsan Bosse. Visst är det lite märkligt att just dessa dras till varandra, de vet ju egentligen inte om att de är syskon? Men antagligen så känner de att de har samma gener och därför trivs de bäst i varandras sällskap. *eller hur*


Isa är mamma till vår G- och H-kull. Hon har gett fantastiskt fina kattungar både vad gäller temperament och ögonfärg. Vi har nu valt att fortsätta hennes linjer med dottern Himla-Maja, en otroligt läcker tjeja som fått det bästa av mamma och pappa. Pappas storlek och mammas ögon och en underbar kombination rent typmässigt .

Isa har nu flyttat till mina goa vänner Ingela och Pierre i Borås. Att vara en i mängden var inte Isas grej, det märktes när jag var och hälsade på henne. Hon har en ragdollkille att leka med och två mattar och en husse som skämmer bort henne. Dagarna som glad kastrat kan nu äntligen ta vid. Tusen tack till er Ingela och Pierre för att ni ville hjälpa både mig och Isa ur en fasansfull och tråkig situation.

S*Simbatau Isa 4 Mariamores

Isas fotogalleri

Showresultat

 

S*Hvenhildas Daisy

Rag f 04, Brunsköldpaddsmaskad mitted

Född: 2009-07-25

Mor: NL*Sundari's Kali

Far: NL*Bozidara's Diègo 4 Hvenhildas

Stamtavla

DNA HCM:n/n

Daisy är född och uppvuxen hemma hos Pia i Älvängen. Hon har ett ljuvligt temperament och en mycket charmerande paddteckning. Jag föll för henne redan när Pia la ut de första bilderna på henne på sin hemsida. När jag sedan hade varit hemma hos Pia och tittat på henne kan jag inte säga att kärleken blev mindre, hon promenerade rätt in i hjärtat på både mig och mina döttrar som var med när vi hälsade på. Tanken var att Pia skulle kommit hem och levererat Daisy men nu blev det ju inte så... Pia, kära vännen... En högre makt behövde dig tydligen mer än oss hur nu detta är möjligt... Nu har vi Daisy här hemma och jag kommer förvalta ditt arv med största respekt! Jag är så oändligt tacksam för alla de samtal vi hade om Daisy, om avel, genetik, om Idol och om allt annat. Du lämnar ett enormt tomrum efter dig som inte kan fyllas av någon annan.

Daisy är en tjej med mycket stor integritet, hon är inte sköldpadda för intet. Otroligt vacker, och hon vet om det också . Hon är mamma till vår F-, I-, K- och P-kull.

Daisys ställning i rang var så oerhört hög så vi har därför tvingats hitta ett nytt hem till henne, ett uppdrag jag trodde skulle vara omöjligt.

Men... hos Rose-Marie i Nygård har hon fått det fantastiskt bra och hon visar upp sidor som jag inte sett på väldigt länge här hemma. Katter är helt enkelt inte flockdjur och ibland måste man tänka bort sig själv och se till kattens bästa. Jag är oerhört lyckligt lottad som fann dig Rose-Marie, jag vet att hon aldrig skulle kunna fått ett bättre och mer engagerat hem. Tusen tack ! Nu vet jag att min prinsessa är i det bästa händerna och det är balsam för själen! Här ska hon få bli gammal och älskad av sin matte och polaren Bayson, en norsk skogkatt !

 

Daisy

Daisys fotogalleri

Showresultat

ENGLISH

 

S*Frändetassens Felix

Felix bildgalleri

Showresultat

IC S*Frändetassens Felix

Rag n03 (HM), brun bicolour

Född: 2010-05-25

Mor: S*Frändetassens Caprize

Far: S*Leo Minors Ursköna Urwitz

Stamtavla

Med en look som fullkomligt "blew me off my feet" så bestämde jag mig tidigt, tidigt för att jag ville ha Felix!!  Å jag är enormt tacksam Susann för att du lät mig bli ägd av denne muffelgubbe!! Luv him to pieces!!  !! 2,2 kg vid 12 veckors ålder tycker jag verkar... lovande!! 7 kg vid 7 månader är inte heller fel och en benstomme helt utöver det vanliga! Han är otroligt grov och hans tassar.... Älskar hans otroligt kraftiga labbar!

Susann, vet du att han är BÄST??? Känns nästan lite overkligt att få vara ägd av honom, för det är just det... Han äger!!!

Felix ska nu få leva livets goda dagar efter att ha blivit pappa till mina arvtagare i familjen Mariamores. Han är en helt fantastisk katt som förtjänar att få slappna av och slippa alla trånande tjejer. Felix lever nu som glad kastrat hos familjen Paaso i Borås  !

 

Grains of Paradise

Galleri

S*Elhemas Grains of Paradise, "Bowser"

Rag d 04, röd mitted

2012-07-04 ~2015-05-07

Mor: SE*Roseberry's Tip Top Duette

Far: SE*Roseberry's Dusty Prime

 

Han fick en kort karriär som fertil hane och så blir det ibland. Man måste ta hänsyn till kattens bästa och inse att alla planer inte blir av. Grains strilade MÄNGDER och det är en stress både för honom själv och hans familj.

Tusen tack Camilla för allt du varit igenom med denna katten !

Grains dog alldeles för ung. Av vilken anledning har vi inte en aning, han var hälsan själv ända tills hans husse kom hem och hittade honom livlös innanför dörren på mattan.

Vila i frid lille gubben

 

 

S*Ninas mirakel Ophelia

RAG n 03 21, Brunmaskad tabby bicolour

Född: 2011-02-05

Mor: S*Gunbertus Violet (rag f 03)

Far: S*Ninas mirakel Dyrka Norrsken /rag a 03 21)

Stamtavla

Det här är vår underbara prinsessa Ophelia!  Hon kommer ifrån Nina i Sundsvall och hade en lång resa hem till oss i Floda. Tusen tack Uffe och Yvonné för att ni hjälpte mig få hem henne . En bruntabby bicolour? Hmm... Ja, ibland så kan jag överraska mig själv men jag blev så störtförälskad när jag fick se henne på bild! Trots att jag hade fyra bruna tabbybebisar hemma själv så var det bara något som klack till i mig, tja, ni vet hur det e !

Hon har en för mig intressant stamtavla eftersom hennes linjer inte finns i mina katter här hemma. Hon har en otroligt charmig personlighet och jisses vad hon spinner denna tösabita...

Tusen tack Nina för förtroendet. Jag är dig sååå tacksam för den här möjligheten. Hon är en helt fantastisk katt med ett underbart temperament och oerhört charmig personlighet! Å en riktig, äkta knäkatt !

Efter lite trassel i kattgruppen så bor nu Ophelia hos en fantastisk fodervärd i Karlskrona där hon är så älskad och trygg! Tusen tack Anethe ! Det värmer mitt hjärta oerhört att ni tar så väl hand om henne!

Ophelia är mamma till QlawDius och våra S-pojkar.

1 år och 10 månader

Ophelias galleri

Showresultat

ENGLISH

 

S*Mariamores Kajsa of Felix

Rag f 04, Brunsköldpaddsmaskad mitted

Född: 2012-03-30

Mor: S*Hvenhildas Daisy

Far: S*Frändetassens Felix

Stamtavla

Kajsa är född och uppvuxen här hemma hos oss. Hon har ett riktigt behagligt temperament och en lovande kroppsmassa. Hon har ärvt det grova av sin pappa Felix och hennes öron och profil är en perfekt kombination av två superläckra katter. Kajsa ska få följa med på lite utställningar vad det lider och det ska bli spännande att se vad hon tycker om detta och hur hon kommer utvecklas. Kajsa bor hos Camilla, Martin, Emilia och Ida som foderkatt tillsammans med pappa Felix som numer är kastrerad. Där har hon ett helt underbart hem och jag vet att hon blir så väl omhändertagen.

Tusen tack till er goaste ni för att ni erbjuder mig den här möjligheten.

Kajsa är mamma till vår R- & W-kull.

2 år

Kajsas galleri

ENGLISH

 

Honey-Lulu

Honey-Lulus fotogalleri

ENGLISH

S*Mariamores Honey-Lulu of Felix

Rag n 03

Född: 2011-07-07

Mor: S*Simbatau Isa 4 Mariamores

Far: S*Frändetassens Felix

Stamtavla

Honey-Lulu bodde en trappa ner hos mina fantastiska grannar Khristina och Micke. Hon har en fantastisk ögonfärg, jättefina kontraster och en magiskt silkig päls. Hon är en spinnig dam som är ganska kompakt i sin benstomme. Hon har ärvt mamma Isas magiska temperament och är en trygg, stabil tjej med alla tassarna på jorden. Hos Khristina och Micke heter hon Maya precis som sin syster . Hos oss var hon mamma till M-kullen.

På grund av allergi flyttade Maya till Liselotte Wendel på Wendeltassen där hon fick en kull till.

 

S*Mariamores Magaskawee of Maya, "Magasali"

Rag n 04

Född: 2012-08-02

Mor: S*Mariamores Honey-Lulu of Felix

Far: S*Chorotegas Limoncello di Sorrento

Stamtavla

Så kom det en liten brun mitted... En bedårande charmig, spinnig tjej som bara var tvungen att stanna i uppfödningen  ! Maggan är född en trappa ner hos fantastiska Micke och Khristina och jag har följt henne sedan dag 1!

Hennes namn är indianskt och betyder "Graceful" vilket är precis vad hon är; strålande, behaglig och värdig!

Maggan bor i Floda hos sin fodervärd Emil och hans mamma. Rottweilern Shiva är också en god kompis och de säger att tryggare katt än så här, det är svårt att slå .

Maggan blev mamma till en överlevande kattunge av 6 stycken, Talullah. Hon gillade inte att vara mamma så Talullah fick växa upp tillsammans med sin moster och sina kusiner hemma hos oss.

1 år och 3 månader

Magaskawees galleri

 

1 år och 8 månader

Galleri

ENGLISH

2 x BIS

1 x NOM

2 x BIV

NO*Tranquil Adonis

Rag n 04, brun mitted

Född: 2012-02-26

Mor: CH S*Angelic Whisper Janis Joplin

Far: N*Diadems Maestro Sollis

Uppfödare: Susanne Bogen, NO*Tranquil

Stamtavla

Vår älskling Adonis, Nissemannen  ! En härlig kille med ett underbart uttryck. Lugn och fin och oerhört gosig.

På sin allra första utställning i Bergen blev han BEST IN SHOW både lördag och söndag. Nu håller vi tummarna för att vi ska fortsätta göra gammelmor stolt ! Vi hoppas bara han ska komma över sin extrema åksjuka nu när han blivit kastrat. Han har varit en fasa att ha med sig i bilen för han har spytt och bajsat ner sig och kissat och hyperventilerat och nästan svimmat bara vi kommit till Lerum, 8 km...

Adonis har varit en fantastisk avelshane som gett oss jättefina bebisar, både hemma hos oss och hos våra vänner. Han har inte varit särskilt stressad i sin fertilitet, knappt revirmarkerat och trind som en köttbulle. Han är nu kastrerad och ska äntligen få njuta av livets lata och glada dagar. Hos Carin och hennes familj i Lidköping är han KUNG! Så tacksam för att vi hittade varandra Carin, Nisse och Susanne oxå !

 

S*Mariamores Ronja of Adonis

RAG f 03, Brun sköldpaddsmaskad bicolour

Född: 2013-08-17

Mor: S*Mariamores Kajsa of Felix

Far: NO*Tranquil Adonis

Stamtavla

Söta, underbara lilla Ronja hade aldrig något val. Med den teckningen och med det temperamentet var det självklart att hon blir kvar i Mariamoresfamiljen.  Mild som en morgon, cool som en ragdoll och vacker som en dag så fanns inget annat alternativ. Ronja är resultatet av en målmedveten planering med både mamma, morfar och mormor och pappa och att det kunde bli så här bra var över förväntan.

Ronja, Ronja, Ronja  ... Hon har utvecklats till en fantastiskt vacker ragdollfröken, härlig storlek, härliga längder och en fantastiskt silkig päls som toppas av en enorm plym till svans.  Tusen tack flickorna Sjöstrand för att ni tagit så otroligt god hand om henne !

 Jaja, nu blev det inte som man tänkte. Ronja ville inte bli avelskatt hemma hos mig och då var det bättre att få flytta hem till mamma Camilla igen, där kommer hon bli omhuldad och älskad till smulor !

1 år och 3 månader
Galleri

 

CH S*Mariamores JamaiCat of Felix, "Majken"

Rag a 04

Född: 2011-07-19

Mor: S*Mariamores BeaTriss

Far: S*Frändetassens Felix

Stamtavla

JamaiCat är tredje generationen Mariamores och hon hade en look redan i tidig ålder som var svår att motstå. Hon ser ut att få fin bredd mellan öronen, bra höjd i pannan och en ögonfärg och ögonform som jag tycker är superduper!! Det ska bli så spännande att följa hennes utveckling eftersom hon i sanning är en äkta Mariamores !

Vid 6 månader vägde hon in på 3,8 kg vilket jag tycker bådar gott för framtiden. Hon har rejäl benstomme och en underbar slapphet i kroppen. Hon slappnar av fullständigt när man hanterar henne, en blick på henne och hon spinner. Ja, sannerligen, jag är full av förväntan över hennes utveckling !!

Majken har blivit en stor tung dam med god aptit visserligen. Med en mamma på över 5 kg och en pappa på nära åtta så kan Majken stoltsera inte bara med många kg, 5,5 kg vid 8 månader utan även med en enormt grov benstomme... Ibland måste jag bara titta under svansen för att kontrollera att hon inte är en han ! Underbart kall silkig päls, härlig panna, profil och öronsättning och ett temperament att dö för så är hon absolut min stora stolthet här hemma !

Nu blir inte allt som man planerar och trots idoga försök med fem oilka grabbar har Majken aldrig lyckats bli dräktig. Hon ska nu få njuta av livet som musjägare med lite utevaro på en gård här i Floda. Jag tror dock att hon kommer lyckas bättre som fågelskådare !

131102

Jamaicas galleri

ENGLISH

 

S*Mariamores Primrose Everdeen, "Doris"

BSH ns 11, Brittiskt korthår, svartsilver shaded

Född: 2016-04-14

Mor: IC*Dutchess Breath of Life, BLH ny 11

Far: Nicholas Moon Sissi*CZ, BSH ns 11

Uppfödare: Maria Brandin, jag själv 

Stamtavla

Denna lilla prinsessan är född hemma hos oss och kommer bo hos fantastiska fodervärdar där hon förhoppningsvis kommer bli en del av vårt framtida avelsprogram. Ända sedan hon var en liten skrutt så har hon krupit längre och längre in i hjärtat och helst vill man ju behålla alla. Eftersom hon är korthår och det inte är vår inriktning så var vi i valet och kvalet med hur vi skulle göra. Det finns begränsade möjligheter att spara alla katter här hemma så denna tösabiten har fått ett fantastiskt hem med sin styvbror S*Mariamores Zlatan of Vallaton 

Doris fick en kull, Holmgrenskullen och ska nu få dra sig tillbaka som en glad kastrat hos sina underbara fodervärdar. Tusen tack familjen Holmgrens för ett fantastiskt arbete med en helt fantastisk kull. Och Doris, du var en FANTASTISK mamma   

170805
Galleri

Utställningsmeriter:

1 x Ex 1 i klass 12

 

1½ år
Himla-Mayas galleri

ENGLISH

S*Mariamores Himla-Maya of Felix, "Maya"

Rag n 03, brunmaskad bicolour

Född: 2011-07-07

Mor: S*Simbatau Isa 4 Mariamores

Far: S*Frändetassens Felix

Uppfödare:Maria Brandin, jag själv 

Stamtavla

Nä, Himla-Maya skulle inte alls stanna... Med sin vita kant på örat så hade jag bestämt mig för att inte spara på katter som man inte kan ställa ut... Men då talade Himla-Maya till oss, först till barnen och sedan till mig och sa: "Jag ska stanna här, jag flyttar ingenstans för det är här jag ska bo". Och så fick det bli

Hon är i sanning en riktig kelkatt med underbart temperament, typisk ragdollslapphet och en typ och ett uttryck jag avgudar!

Maya är mamma till vår L-, N-, U-, W-, Ä-, och S-Uddkull. Maya älskar att vara mamma. Av någon märklig anledning har jag inte lyckats spara någon katt efter Maya 

Maya har nu haft sitt sista kull och nu väntar ett lyckligt liv som kastrerad pensionär hos Rita och Robert och deras härliga familj.  Tusen tack för att ni är de underbara människorna ni är och för att ni tagit min älskade Maya till er  !

 

S*Frändetassens MaxiMira, "Maxi"

RAG n, Brunmaskad colourpoint

Född: 2014-04-15

Mor: S*Frändetassens Jezzie

Far: Darlinlildolls Kody

Uppfödare: Susann Wennerdahl, S*Frändetassens

Stamtavla

Det här är vår söta docka Maxi som varit med oss ett bra tag nu. Hon är en brun colourpoint med fin typ; superbra haka, härlig ögonfärg och en intressant stamtavla. Tusen Tack Susann för det stora förtroendet att få förvalta en tredje katt ifrån dig. Här får jag tillbaka lite ifrån Felix linjer eftersom Maxis mormor är Felix syster FoXie

Förutom hennes fina exteriöra egenskaper är hon en fantastisk katt, ljuvligt temperament och funkar med allt och alla, människa som katt. Hon är en pratig dam som håller mig informerad om läget här hemma vilket jag tycker är oerhört charmigt  !

Maxi har haft två kullar hemma hos oss, Y- och Å-kullen. En tredje och sista kull planeras så fort lilla gumman släpper till  .

Maxi bor nu hemma hos Linda och hennes familj och har ett underbart pensionärsliv. Tusen tack Linda för att du tagit denna dockan till dig och för att hon får ett liv som älskad drottning hos er  !

11 månader
Galleri

 

FI*Dollyblues I Want Love, "Meri"

RAG n 04, Brunmaskad mitted

Född: 2016-07-29

Mor: S*Mariamores O'Lala of Adonis

Far: Make it Mine Rock'nBlues

Uppfödare: Niina Kivi, FI*Dollyblues

Stamtavla

Meri är en dotter till min egna avkomma, O'Lala of Adonis som jag tror kommer bli ett trevligt tillskott i katteriet. Hon är en fantastisk tjej på många sätt, hon har en mycket tillgiven personlighet, hon älskar att vara med överallt, springer runt benen så man snubblar på henne och spinner mest hela tiden. Jag är väldigt förtjust i hennes starka ögonfärg, hennes underbara kontraster och framför allt så tror jag att detta kommer bli en stor tjej. Jag är oerhört tacksam till Niina Kivi som lät mig få köpa tillbaka henne. Ni har gjort ett fantastiskt jobb med att socialisera  henne, hon är förmodligen den gosigaste tjej vi någonsin stött på  .

Meri har haft en kull hemma hos oss och det var inte det roligaste hon varit med om, några fler blir det inte heller för hennes del. Meri är en helt underbar katt som är supersocial, pratig och gosig men hon trivs inte riktigt med att hålla rangen uppe hela tiden. Det kivas och tjafsas en del med mina andra honor och därför ska Meri nu få chansen att bo hos en av mina bästa vänner.

Kiitos paljon Niina ja Mirja

171217
Galleri

1 x Ex1 i klass 12

1 x BIV

 

Starring Vallaton

Rag n, Brunmaskad colourpoint 

Född: 2015-02-12

Mor: Lovelystory Marussia

Far: Dewey Fiorente

Uppfödare: Marita Ruth, Starring ragdolls, Finland

Stamtavla

Vår ÄLSKADE prins, en brun colourpoint, som vi bara älskar och avgudar. Han har det mest magiska temperament jag någonsin stött på, vid ett och ett halvt års ålder väger han 8 kg och det känns eftersom han ska ligga i knät, på magen, på ryggen och vara PÅ hela tiden. Jag har aldrig upplevt en sådan här gosig knäkatt någonsin. Han spinner och pratar bara man tittar på honom och prioriterar matte (och mat) framför trånande tjejer. Vilken kille  ! Han har nu varit fertil i ca två år och trots alla tjejerna här hemma så strilar han inte. Helt otrolig katt.

Vallaton har nu parat de tjejer han var tilltänkt för och är kastrerad. Han ska nu få njuta av pensionärslivet tillsammans med S*Mariamores Himla-Maya hos min fantastiskt fina vän Rita och hennes man Robert och deras underbara familj.

Tusen tack Marita för ditt förtroende 

Paljon kiitoksia Marita

170918
Galleri

 

Gamma Ray Made by God

BLH as 11, Brittiskt långhår, Blue silver shaded 

Född: 2016-03-09

Mor: Petunia Snow Ray, BSH ns 11 var

Far: Richard Ray von Wolkenflocke, BSH ay 25 33

Uppfödare: Maria Bojničanová, Cattery Made by God, Slovakien

Stamtavla

Livet med denna herre är absolut aldrig tråkigt eller ensamt. Denna killen är oerhört social och trygg och en riktig knäkatt. När han var fertil varken sprayade eller skrek han, ingen stress alls. Lekfull som en kattunge, stark som ett lejon och en helt underbar personlighet. Jag är så oerhört tacksam över att bli ägd av denna katt och han har tagit hela familjen med storm (liksom alla besökare som kommer hit). Tusse har nu haft några kullar med helt underbara personligheter, lika trygga och stabila som sin pappa och helt fantastiska gosproppar allihop. Han är nu kastrat och kommer få njuta av det underbara pensionärslivet som älskad gospropp och slippa alla trånande tjejer.

Tusen tack Maria för ditt förtroende  Mnohokrát ďakujem za Vašu dôveru Maria

170205

Galleri

Utställningsmeriter:

8 x Ex 1 i klass 12 och 11

1 x CAC

 

S*Mariamores Grl Gizmo Snuttetass

BLH as 11, Blåsilvershaded brittiskt långhår

Född: 2017-10-26

Mor: S*Mariamores Primose Everdeen, BSH ns 11

Far: Gamma Ray Made by God, BLH as 11

Uppfödare: Maria Brandin, jag själv

Stamtavla

Ljuvlige Gizmo, född i Primrose första och enda kull, var alldeles för underbar för att inte ta vara på. Han är en fantastiskt tillgiven herre, därav sitt namn Snuttetass.

Gizmo har nu fått bli kastrat efter att ha lämnat nio kattungar efter sig. Han ska åter få bli den sanna gosproppen han är och slippa gå och tråna efter flickor hela tiden. 

Tusen tack till hans fodervärd som hjälpt mig på vägen ❤️.

 1 år

 Galleri

Utställningsmeriter:

Klass 12, 3 x Ex 1

2 x CAC

 

S*Mariamores Ivanhoe

BLH as 21 33, Blå silver tabby colourpoint 

Född: 2017-07-21

Mor: Greta von den kleinen Hexen, BLH ny 21 33

Far: Gamma Ray Made by God, BLH as 11

Uppfödare: Egen uppfödning

Stamtavla

En älskad gosprins som bor hos sin fodervärd och har det bästa livet tillsammans med sin ragdollkompis S*Mariamores Xcellent JaXon. Ivanhoe, eller Kurre som han kallas, är nu kastrat efter att ha blivit pappa till fyra fina bebisar i vårt uppfödning. ❤️

Tusen Tack Jennie för att Du är Du och för att du älskar honom lika mycket som vi fått förmånen att göra under hans första veckor i livet. Jag vet att han aldrig skulle få ett bättre kattliv än med dig. 

1,5 år
Galleri

 

Grace von den kleinen Hexen

BLH ny 11, Brittiskt långhår, svartgolden shaded

Född: 2016-07-14

Mor: Peppina from Gloryhill, BLH by 21 33

Far: Versace vom Andersenweg, BLH ny 11

Uppfödare: Andrea Schneider, von den kleinen Hexen

Stamtavla

Grace var inte tänkt att komma med ifrån början men när jag var inne på Andreas hemsida för att titta på de senaste bilderna på systern Greta som jag hade bokat så såg jag att Grace var obokad, då fick jag ett sådant där infall och skrev och frågade om hon var till salu. Jajjamensan det var hon och då bokade jag henne med snabbt. En pointad syster och en grönögd syster, sällskap på resan hem, kunde det bli bättre? 

Jag hoppas att Grace kommer bidra till många fina goldenbebisar i framtiden och jag är lite spänd av förväntan eftersom hon kanske både bär choklad och point  !

Grace är en fantastisk mamma som månar mycket om sina små, precis som hennes syster Greta. Hon har en fantastiskt intensiv goldenfärg och väldigt intensiv grön ögonfärg. Hon har en mild och behaglig natur och är otroligt trygg i sig själv. En fantastisk katt helt enkelt !

Vielen Dank Andrea, Sie ist eine Prinzessin und eine Goldschatz  !


7 månader

Galleri

3 x Ex1

 

S*Mariamores Lilja Fleur de Lise

BLH ay 11, Brittiskt långhår, Blågolden shaded

Född: 2017-10-26

Mor:S*Mariamores Primrose Everdeen, BSH ns 11

Far: Gamma Ray Made by God, BLH as 11

Uppfödare: Maria Brandin, jag själv 

Stamtavla

Underbraste Lilja, det gick ju inte att ta adjö av henne helller. När man är så här snygg och mysig så blir man kvar i uppfödningen. Lilja bor hos underbaraste familjen Kärrman i Kållered tillsammans med S*Mariamores Zorro ifrån vår Z-kull och  ytterligare en ragdoll. Hon har varit med på två utställningar hitills och senast var på Scandinavian Winner Show i Göteborg 2018 där hon helt otroligt blev nominerad till Best in Show, en otrolig bedrift eftersom det där har samlats de vackraste katterna både ifrån Skandinavien oc övriga Europa. Där var endast tre långhåriga britter med och hon blev nominerad framför de andra vackra katterna i kategori tre. Jag var stolt som en tupp ska jag säga och lätt svimfärdig.En sådan katt, ett sådant temperament och så vacker. SUPERSTOLT!!! 

Planen är att Lilja ska få en kull hemma hos familjen Kärrman under 2019. Nu håller vi tummarna för att det går som vi tänkt  !

6 månader
Liljas galleri

Utställningsmeriter:

Ex 1 i klass 12

NOM till Best i Show på Scandinavian Winner med en röst av tre i panel

3 x CAC = Champion

1 x CACIB

 

Greta von den kleinen Hexen

BLH ny 21 33, Brittiskt långhår, svartgolden agouti maskad

Född: 2016-07-14

Mor: Peppina from Gloryhill, BLH by 21 33

Far: Versace vom Andersenweg, BLH ny 11

Uppfödare: Andrea Schneider, von den kleinen Hexen

Stamtavla

Min första pointade långhårsbritt . Väntan var mer än lång måste jag erkänna. Jag såg bilder på föräldrarna och nästan dog så fina jag tyckte att de var. När jag så skrev till Andrea för att köa in på en framtida kattunge, hon har så många fina katter, så skuttade mitt hjärta i dubbelvolter när hon svarade att just de två katterna jag hade fastnat för precis hade fått en kull.

Greta har ett makalöst temperament, hon är världens mest omsorgsfulla mamma och sprider ett lugn omkring sig. Hennes ögon är intensivt blå och hennes goldenfärg väldigt stark och fint utvecklad. Hennes päls kräver minimalt med pälsvård och jag är helt fascinerad över denna vackra och underbara katt.

Greta har nu haft tre kullar, Ivanhoe-kullen samt två kullar med en ensam kattunge i; Bagheera och Gull-Britt och de är helt ljuvliga maränger och semlebullar.

Vielen Dank Andrea, Sie ist eine lang envartete Prinzessin und Goldschatz  !

1 år och 7 månader
Galleri

3 x Ex1

 

 

Narcisio Diamond Dust*PL, "Nalle Gullefluff"

BLH ay 21 33, Blågoldenagoutimaskad

Född 2018-08-26

Mor: Claire Diamond Dust*PL

Far: Eimar Elazar Gatto de Rey

Uppfödare: Diamond Dust*PL, Karolina Sękowska

Stamtavla

Narcisio är vårt senaste nytillskott i katteriet. Ibland får jag ett ryck och bara bestämmer mig för saker och ting riktigt snabbt... Som t ex att jag behöver en ny katt... Det här infallet är riktigt lyckat. Narcisio, eller Nalle Gullefluff, som jag kallar honom är en otroligt mysig, spinnig, mjölktrampande och pratig liten herre som är bedårande söt och bländar med sin charm. Han är kraftigt byggd och har rejäla tassar och perfekt päls. Hans kropp är riktigt cobby och han är resultatet av två otroligt vackra långhårsbärande korthårsföräldrar.

Nalle har blodgrupp A och kommer under våren att förhoppningsvis bli pappa till någon/några kullar i vårt stamnamn. Alla tester har visat fina resultat, hjärtat är fint och klockspelet är på plats

Nalle har haft en kort karriär som avelshane hos oss, han har blivit pappa till tre kullar och två till är på väg. Nu ska han få njuta av livets glada dagar som kastrat, fri ifrån hormoner och längtan efter tjejer.

 A million thanks to Karolina Sekowska of Diamond Dust for entrusting me with this supergorgeous cat. He is purrfect !

6,5 månader
Galleri

 

 

 

IC Dutchess Breath of Life, "Thofi"

BLH ny 11, Brittiskt långhår, svartgolden shaded

Född: 2014-08-29

Mor: Lady Larissa of Myosoticats, BLH ns 11

Far: Xorro von der lieben Seelchen, BLH ny 25

Uppfödare: Annelie Flygare, Dutchess

Stamtavla

Ljuvliga, underbara luddrumpan Thofi ! Denna goding kommer ifrån Annelie Flygares uppfödning Dutchess i Asarum, Blekinge och jag måste säga att hon är allt  jag någonsin önskat i en katt och mer därtill. Hon är helt fantastisk på alla sätt och en av de ljuvligaste jag någonsin haft möjligheten att bli ägd av  !

Thofi har nu haft fyra kullar hemma hos oss, Hunger games kullen, London-kullen, TinTin & MiLou-kullen och Godis-kullen, som hon varit en exemplarisk mamma till  !

Tusen tack Anneli ! Du vet hur kär jag är i henne !

170205
Thofis galleri

Utställningsmeriter:

3 x CAC = CHAMPION

3 x CACIB = Internationell Champion ❤

 

S*Mariamores Eva Pixie

BLH ay 21 (11) 33, Blågolden agouti maskad

Född: 2018-05-17

Mor: Beautiful Pearl Gwenny, BLH ay 11

Far: Gamma Ray Made by God, BLH as 11

Uppfödare: Maria Brandin, jag själv

Stamtavla

Denna lilla dockan gick inte att sälja. Ibland kommer det en sådan där total pralinmaräng som man bara MÅSTE spara. Jag hoppas att hon kommer göra bra ifrån sig på utställning framöver, charm har hon så att det räcker och blir över.

Hennes föräldrar har otroligt stabilt psyke och är bland de mest älskvärda små pälsbollar jag vet så det ska bli spännande att få följa henne i framtiden.

 

190706

 Pixies Galleri

Utställningsmeriter:

Ex 1 x 2 i klass 12

3 x CAC= Champion

2 x CACIB

2 x NOM

 

S*Fjälltoppen's Blue Sky

RAG a 03, Blåmaskad bicolour

Född: 2017-01-28

Mor: S*Fjälltoppen's Cheesecake, RAG a 03 (HM)

Far: S*Mariamores Xcellent NiXon, RAG a 03 (HM)

Uppfödare: Carin Nilsson, S*Fjälltoppen's

Stamtavla

Ett nytt trevligt tillskott till Mariamoresfamiljen. Sky är en oerhört charmig, social och trevlig tjej som dessutom är ett barnbarn till mig eftersom hennes pappa är född hemma hos oss. När jag tittar på henne kan jag se både hennes pappa och hennes farmor, farmorsmor och farmorsmormor. Den sidan av stamtavlan känner jag väl igen och älskar. Skys mamma är också en otroligt söt kattjej med en intressant stamtavla så jag är så glad för att jag fått köpa tillbaka henne ifrån Carin. Hon har ett osymmetriskt V vilket gör att jag inte kommer ta med henne så mycket på utställning men i avelssyfte så gör det absolut ingenting. Hon har en oerhört stark profil, underbara kinder och en stark och rejäl haka tillsammans med en härlig storlek, längd och tyngd i kroppen. Man kan inte få allt i en katt men detta är nära nog.

Sky bor hemma hos Linda och hennes familj på foder tillsammans med S*Frändetassens MaxiMira som också varit en del av vår uppfödning. Hon har haft två kullar, alla med namn ifrån Asatron. Planen är att hon ska få en sista kull under 2020.

Tusen tack Carin för att du gav mig möjligheten att få köpa tillbaka en dotter efter NiXon 

 

1 årGalleri

 

Nittsjöns Corleone, "Curre"

BLH ay 21 33, Blågoldenagoutimaskad

Född: 2018-08-24

Mor: Nittsjöns Magnolia, BSH ay 21 33

Far: Knallåsens Perry, BSH b 33

Uppfödare: Anna Sartor, Nittsjöns

Stamtavla

HCM, HD ua

PKD neg

Vår underbare stora kille som kommer ifrån underbara Anna Sartor på Nittsjöns. Känns ärofyllt att ha fått förvalta denne prins och det han har bidragit med i vår uppfödning. 

Corleone har parat fem honor hos oss och ytterligare två flickor ifrån S*Mariamores och nu tycker vi att han har gjort sitt. Han har kastrerats och ska nu få njuta av livet som kastrerad konung! En helt fantastisk katt med ett magiskt temperament och en majestätiskt stor och grov kille ❤!

Tusen tack för ditt förtroende Anna, inte bara har jag fått en fantastisk katt utan även en fantastiskt, underbart härlig vän

Corleone bor nu hemma hos Linda och Johan och deras underbara familj i Kungälv och där mår han som en prins tillsammans med prinsessan S*Mariamores Maj-Britt Gullefluff, aka Chanel. Han har också fått ett nytt namn, numera heter han Frans 

190706

Galleri

 

S*Mementos Bernard

BLH ny 11, svartgoldenagouti tippad

Född: 2021-06-01

Mamma: S*Mariamores GullBritt

Pappa: Nittsjöns Corleone

Stamtavla

Uppfödare: Liz och Jussi Verkenius, S*Mementos

Vi hälsar gosigaste sötfluffen Bernhard välkommen till vårt katteri. Född hemma hos Liz och Jussi, bara en mil hemifrån, så var jag och tittade på honom tidigt och hans typ med bredd, ögon, profil samt temperament var bedårande. Trots att han är halvbror med flickorna här hemma så kunde jag bara inte motstå, där finns ju så mycket av det som jag själv fött upp bakom honom i hans mamma Gull-Britts stamtavla så jag är själaglad över att han flyttat hem till oss.

Bernard är en kärleksfull och spinnig gospropp som konstant snirklar runt benen i kärleksåttor, han vill vara med överallt och är otroligt charmig. Han spinner högt och ljudligt bara man tittar på honom.

Tre fertila hanar är lite för mycket så Bernhard kommer inte bli en del av vår avel  , en kull med Bianca eftersom han är släkt med flickorna här hemma.

Tack Liz och Jussi för en helt fantastisk katt 

5 månader
Bernards egna galleri

2 x Ex 1 i klass 12

NOM, klass 12 Vårgårda 2021-11-14 

 

S*Mariamores Sophia Gullefjun

BLH ny 11 , Svartgolden tippad

Född: 2021-07-11

Mor: Beautiful Pearl Gwenny

Far: S*Mariamores Vidar Gullefluff

Uppfödare: Egen uppfödning 

Stamtavla

Sophia skulle egentligen inte stanna men olika omständigheter gjorde att jag fick et återbud när hon var 12 veckor. Å då får man stanna hemma, eller hur? Sophia har ett bedårande temperament, väldigt jämn och fin i sin tipping och har förutsättningar att bli en riktig docka som vuxen. Ibland blir det inte som man planerar men i det här fallet tycker jag Gwenny och Vidar planerade riktigt fint, helt utan mattes påverkan.

Jag hoppas hon kommer fortsätta utvecklas lika fint  . Eftersom Sophias pappa Vidar bor här hemma så har vi tagit beslutet att inte riskera några tjuvparningqr. Sophia kommer bo tillsammans med sin storasyster Carmela hos Julia och Jonte.

4 månader
Sophias egna galleri

 

Beautiful Pearl Gisella

BLH ny 21 33, Svartgolden agouti colourpoint

Född: 2016-11-06

Mor: CH Sweet Fun Lily Chérie, BLH ay 21 33

Far: IC Beautiful Pearl Amigo, BLH ny 11

Uppfödare: Anita van Rooy, Beautiful Pearl

Stamtavla

HCM, HD ua

PKD neg

Gisella, vilken dröm hon är... Så vacker att se på så man får ont i ögonen och med en otroligt stark typ. Jag kom i kontakt med Anita samma år som Måns Zelmerlöv vann melodifestivalen och kände med en gång att detta var en härlig person. Ibland är det nästan viktigare att klicka med uppfödare än med katt. Väntan på den perfekta kattflickan till mitt katteri har varit lång och när det till sist blev Gisella var jag överlycklig. Jag var på besök hos Anita i november 2016 och känslan av att ha träffat henne och fått ta del av hennes gästfrihet och se hennes helt underbara katter var helt enorm. Jag hade den stora lyckan att få min lilla prinsessa direktlevererad till dörren av Anita och hennes man Ludo. Helt otroligt.   Anita är en av mina bästa och närmaste vänner även om hon inte bor geografiskt nära mig och jag är så oerhört tacksam att jag fått ta del av hennes avelsarbete.

Gisella är en lite försiktig dam som inte kastar sig i knät på en men när hon får sin egentid med oss människor finns det inget mysigare än att se hur hon älskar sin stund i solen, hon vet knappt till sig hur hon ska få ut mesta möjliga mys. Otroligt vänlig i sin natur, härlig substans i kroppen med en perfekt kombination av storlek, kompakthet och en underbar bredd. Hennes utveckling är bara WOW! Fantastisk i sin typ, i pälskvalitet och med helt rätt brittegenskaper.

Gisella har varit världens bästa mamma och hon har älskat att pyssla om sina små, då har hon mått som bäst. Hon har gett oss fantastiskt fina bebisar. Vi hqr nu låtit henne få gå i pension. Gisella är väldigt ranglåg i vår flock och skulle behöva hitta ett nytt hem tillsammans med sin syster Gwenny, en kastrerad hankatt eller alldeles själv. 

Thank you som much Anita, both you and my Beautiful Pearls are my big loves

170918

Galleri

 

Beautiful Pearl Gwenny

BLH ay 11, Blågolden tippad

Född: 2016-11-06

Mor: CH Sweet Fun Lily Chérie, BLH ay 21 33

Far: IC Beautiful Pearl Amigo, BLH ny 11

Uppfödare: Anita van Rooy, Beautiful Pearl

Stamtavla

HCM, HD ua

PKD neg

Gwenny är, precis som Gisella, en riktig drömkatt. Stark i sin typ, bra storlek och ett underbart temperament. Gwenny är precis som Grace, en "på-köpet-katt", som inte var planerad ifrån början men som blev en trevlig överraskning. Jag har träffat Gwennys storebror Choupette, som har samma föräldrar, och är helt bedårad av hans färg och hans enormt gröna ögon. Han har perfekt brittstorlek och en typ som man bara drömmer om. Gwenny är en liten mini-Choupette och jag är så spänd över att se hur hon kommer att utvecklas. Blå golden shaded är fortfarande ganska ovanliga så jag är så stolt över att få ta del av henne och hennes stamtavla i min framtida avel.

Gwenny är en framåt tjej som håller sig framme och gärna smyger omkring runt benen och fötterna och spinner så fort man tittar på henne. Hon är ett riktigt busfrö men på ett charmigt brittsätt. Den här tösen har verkligen stulit mitt hjärta på alla sätt. Jag älskar verkligen hur hon utvecklas, stora kraftiga tassar och härligt cobby i sin typ. Hennes päls är fantastiskt lättskött och tovar nästan aldrig, hennes tipping är jämn och fin, precis som den ska vara och hela hennes uppenbarelse är så "britt" .

Gwenny har varit en fantastisk mamma som njutit av sina älskade små bebisar, hon har gett oss fantastiskt vackra och rastypiska långhårsbritter. Om livet som en i mängden i ett katteri tycker hon inte så hon har nu kastreras och ska få bli en glad och lycklig pensionär som slipper löp och uppvaknande herrar. Hon trivs allra bäst när hon får egentid med sin matte, då är det ingen hejd på hur mycket kärlek och gos hon kräver, hon är en helt fantastisk och tillgiven katt. Vi skulle vilja att hon hittar ett eget hem tillsammans med sin syster Gisella någon gång i slutet av 2021 när alla kattungar flyttat och kastrering och besiktning är klar. 

Thank you Anita, she is a dream in every way !

Gwenny

Galleri